Producten » Bronzen beelden & decoratie » Vajra

Vajra

De vajra - een magisch Tibetaans energetisch instrument
 
Ook wel bliksemschicht genoemd. 
Is een bijzonder krachtig Tibetaans ritueel voorwerp voor ontvangen en sturen van positieve energieen
Dit krachtig instrument wordt gebruikt bij
rituelen, transformatie processen, healings en energetische meditaties.
Vajra’s zie je overal op bijzondere krachtplaatsen rond het Himalaya gebergte

Een Vajra is tevens een ontstoringsinstrument van bijvoorbeeld ondergrondse wateraders. Veel huizen zijn gebouwd op negatieve aardstraling, daarmee verhoog je kans op ziekteverschijnselen.
Bij het plaatsen van een vajra in de slaapkamer, zou men beter slapen

De vajra op een bureel of gewoon thuis brengt positieve energie,
En een absolute gelukszaligheidsbewustzijn.
 
De vajra en bel worden veel gebruikt in Tibetaanse tantrische rituelen, en hebben een diep symbolische betekenis. Vajra's zijn een soort scepters, maar het woord vajra kan ook 'onvernietigbaar' of 'diamant' betekenen. Vajra's kunnen negen, vijf of drie spaken aan iedere kant hebben. De spaken van een vredige vajra ontmoeten elkaar bij het uiteinde.
 
In Tibet is het een boeddhistisch symbool van het onverstoorbare mannelijke principe dat de weg vertegenwoordigt. Het vernietigt iedere vorm van onwetendheid en is zelf onverwoestbaar.
Het staat tevens voor de verbinding van hemel en aarde.

De uiteinden van de vajra hebben de vorm van, en staan voor de
De Heilige Tibetaanse Berg Kailash –Tibetaans གངས་རིན་པོ་ཆེ
 
in het Tibetaans heet de berg “Kang Rinpoche” wat “Kostbaar Juweel van Sneeuw” betekent…
De berg Kailash 6718,2 m zou een fysische representatie zijn van de legendarische “Axis Mundi” of de As van de Wereld. Deze as is een oeroud begrip dat aangeeft dat er een centrale verbindingslijn loopt tussen het zichtbare en het onzichtbare, de wereld en de hemelse sfeer of sferen. Het is de centrale lijn waar alles om draait, zowel letterlijk als figuurlijk. De vorm van de berg Kailash is zeer typisch. De bergtop heeft een 4-zijdige vorm, bijna een pyramide. Dit droeg bij tot de legende van deze berg.

De Vajra was oorspronkelijk het symbool van de hoogste kracht. 
De Vajra staat in die betekenis dan ook voor bliksemschicht of diamantscepter. 
De Vajra werd ook wel ‘donderslag‘ genoemd, vanwege de ontzaglijk grote hoeveelheid energie die er van uitgaat, vergelijkbaar met de diamantscepter die sommige keizers en koningen droegen.

De Vajra wordt al heel lang als ontstoringsinstrument gebruikt. 
Het verhaal wil dat Boeddha het eens gebruikte toen hij door agressieve energieën belaagd werd. Hij zou aangevallen zijn door een wilde blazende tijger. 
Hij legde toen een Vajra dwars voor zich op de grond, voor de dreigend aanvallende tijger, waarop de tijger met de staart tussen de benen is verdwenen. 
Dit verhaal heeft er toe geleid de Vajra als ‘ontstoorapparaat’ te testen. 
Daaruit bleek dat het tegen verschillende soorten aandoeningen helpt die met vochthuishouding te maken hebben. 
Op de juiste manier neergelegd kan het de agressieve werking van de aandoening (jeuk, prikkeling en allergie) wegnemen.
In een kleinere, handzame uitvoering wordt de Vajra door priesters en genezers in Nepal en Tibet bij genezingsprocessen gebruikt. 

De Vajra ontvangt energieën die voor een mens weldadig en verfrissend zijn. 
Door middel van de ter hand genomen Vajra worden die genezende energieën gebruikt, om organen, slecht functionerende chakra’s en andere blokkades te genezen Terwijl de genezer tegelijkertijd wordt beschermd door de Vajra tegen de negatieve energie die daarbij vrijkomt. 
De priesters en genezers die er mee werken voelen zich dan ook energetisch gesterkt wanneer ze de Vajra in de hand hebben.

Door dagelijks  de Vajra's te gebruik helpt het de persoon te kalmeren en te ontspannen en helpt het lichaam, geest en emoties te genezen.
Vajra's zijn ook een grote hulp om je angst te verminderen en gegrond te blijven in stressvolle situaties.
Veel mensen, ook in onze westerse cultuur, ervaren net als ik de weldadige energetische werking van een Vajra wanneer je hem met sierlijke bewegingen in de vorm van een liggende acht op en neer beweegt. Daarmee is het een fijn voorwerp om in huis en bij de hand te hebben, om er kracht uit te halen wanneer je dat nodig hebt 
Webshop gemaakt met EasyWebshop